Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós pulykahúsleves

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített olajon pároljuk puhára a hagymát és a zellert. Szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a zsályát és a borsot, majd kavargatva főzzük két percig. Engedjük fel az alaplével és a szafttal, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Tegyük hozzá a zöldségeket, mérsékeljük a lángot, majd lefedve főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a főtt húst és a diót. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára a zöldségeket. Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel, és ízlés szerint öntsünk hozzá tejszínt.
Pulyka helyett én néha csirkemellet hazsnálok. Nagyon laktató leves. A recept 4 személyre szól, 1 adag 274 kcal/1147kJ.

Ezek is érdekelhetnek