Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós pulyka kebab sáfrányos majonézzel és vörösáfonyás quinoával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál kardamom
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1/2 teáskanál chili
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A majonézhez:
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál sáfrány szeklice langyos vízbe áztatva
  • Valamint:
  • 20 dkg quinoa
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a sáfrányos majonézt, amihez 2 tojás sárgáját alaposan kikeverünk mustárral, citromlével, majd olívaolajjal, melyet folyamatosan vékony sugárban öntünk hozzá, alaposan, gondosan kell kevernünk, hogy szép, krémes majonézt kapjunk. A legvégén ízesítjük a sáfrányos szeklicével, melytől csodás élénksárga színt fog kapni. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A kebabhoz a hozzávalókat egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Nyársakra formázunk belőle hosszúkás fasírtokat, melyeket grillen vagy forró serpenyőben, kevés zsiradékon szép barnára sütünk.

A körethez a quinoát 1,5x mennyiségű sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, ezalatt megpuhul és magába szívja a folyadékot. Aprított vörösáfonyával és friss petrezselyemmel, olívaolajjal összekeverjük.

A kebabot a quinoával és a sáfrányos majonézzel kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss