Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós pulyka kebab sáfrányos majonézzel és vörösáfonyás quinoával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a sáfrányos majonézt, amihez 2 tojás sárgáját alaposan kikeverünk mustárral, citromlével, majd olívaolajjal, melyet folyamatosan vékony sugárban öntünk hozzá, alaposan, gondosan kell kevernünk, hogy szép, krémes majonézt kapjunk. A legvégén ízesítjük a sáfrányos szeklicével, melytől csodás élénksárga színt fog kapni. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A kebabhoz a hozzávalókat egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Nyársakra formázunk belőle hosszúkás fasírtokat, melyeket grillen vagy forró serpenyőben, kevés zsiradékon szép barnára sütünk.

A körethez a quinoát 1,5x mennyiségű sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, ezalatt megpuhul és magába szívja a folyadékot. Aprított vörösáfonyával és friss petrezselyemmel, olívaolajjal összekeverjük.

A kebabot a quinoával és a sáfrányos majonézzel kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss