Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós palacsintafelfújt

75 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csipet só
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A palacsintafelfújthoz:
  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 5 db tojásfehérje (nagy)
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2-3 ek lekvár
  • 3 dkg vaníliaízű sütőmargarin

Elkészítés

  1.  A tojásokat megsózzuk, majd hozzáöntünk 3 dl szénsavas ásványvizet és kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Keverés közben, apránként adunk még hozzá annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg a tészta. Hozzáadjuk még a cukrot és az olajat, simára keverjük és hagyjuk legalább fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
  2. A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt megkenjük egy kevés olajjal. A kisült palacsintákat üresen feltekerjük, majd felvágjuk kb. 1 cm-es csíkokra.
  3. A mazsolát beáztatjuk a rumba, és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy kellően magába szívja. Ezután szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és egy csomag vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a felcsíkozott palacsintát, és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.
  4. A tojássárgához hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, és a Hulalát (v. habtejszínt) majd simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként hozzáadjuk a lekvárt, és addig verjük tovább, amíg jó kemény habot kapunk.
  5. A sütőformát kikenjük a margarinnal, majd beletesszük a palacsintás keveréket. Ezután egyenletesen rácsorgatjuk a tejszínes keveréket, majd rákanalazzuk a keményre felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint felvágjuk és úgy kínáljuk.

MOGYORÓKRÉMES-TEJSZÍNHABOS PALACSINTATORTA >>> 

Megjegyzés

A diós és lekváros palacsinta helyett inkább készítsünk egy finom palacsintafelfújtat. Látványra lehet nem a legszebb, viszont az íze......Nálunk nagy sikere volt. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek