Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós palacsinta csokimártással

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 3 tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csapott evőkanál nádcukor
  • 1 közepes alma - hámozva, finomra reszelve
  • 3-3,5 dl tej
  • 3-3,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 4 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg őrölt dió
  • 2,5 dl tej
  • ízlés szerint 10-15 dkg porcukor vagy édesítő
  • citromhéj
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál rum
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • kb. 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg hideg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztát a fenti hozzávalókból összekeverem, 15 percet pihentetem, az elsőt olajozott serpenyőben sütöm. A továbbiakat olaj nélkül, mert elég a tésztában lévő zsiradék.

A diós töltelékhez a tejet felforralom a porcukorral, hozzáöntöm a diót, a mazsolát, épp csak egyet rottyanjon, ízesítem vaníliás cukorral, rummal.

A mártáshoz a fenti hozzávalókat lassan összefőzöm, félrehúzom, és a hideg vajat elkeverem benne.

A palacsintákat a töltelékkel megtöltöm, háromszögre hajtom, és a mártással tálalom.

Díszítésül porcukorral is megszitálhatjuk.

Megjegyzés

Már készítettem kizárólag teljes kiőrlésű lisztből, úgy is ki lehet próbálni - szerintem finom. Más, mint a hagyományos lisztből készült palacsinta és egészségesebb.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss