Diós palacsinta csokimártással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tönkölyliszt
  • tojás
  • nádcukor
  • alma
  • tej
  • ásványvíz
  • olaj
  • dió
  • porcukor
  • citrom
  • mazsola
  • rum
  • pudingpor
  • kakaópor
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • vaj
  • édesítő

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztát a fenti hozzávalókból összekeverem, 15 percet pihentetem, az elsőt olajozott serpenyőben sütöm. A továbbiakat olaj nélkül, mert elég a tésztában lévő zsiradék.

A diós töltelékhez a tejet felforralom a porcukorral, hozzáöntöm a diót, a mazsolát, épp csak egyet rottyanjon, ízesítem vaníliás cukorral, rummal.

A mártáshoz a fenti hozzávalókat lassan összefőzöm, félrehúzom, és a hideg vajat elkeverem benne.

A palacsintákat a töltelékkel megtöltöm, háromszögre hajtom, és a mártással tálalom.

Díszítésül porcukorral is megszitálhatjuk.

Megjegyzés

Már készítettem kizárólag teljes kiőrlésű lisztből, úgy is ki lehet próbálni - szerintem finom. Más, mint a hagyományos lisztből készült palacsinta és egészségesebb.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss