Elkészítés: A palacsintatésztát a fenti hozzávalókból összekeverem, 15 percet pihentetem, az elsőt olajozott serpenyőben sütöm. A továbbiakat olaj nélkül, mert elég a tésztában lévő zsiradék.
A diós töltelékhez a tejet felforralom a porcukorral, hozzáöntöm a diót, a mazsolát, épp csak egyet rottyanjon, ízesítem vaníliás cukorral, rummal.
A mártáshoz a fenti hozzávalókat lassan összefőzöm, félrehúzom, és a hideg vajat elkeverem benne.
A palacsintákat a töltelékkel megtöltöm, háromszögre hajtom, és a mártással tálalom.
Díszítésül porcukorral is megszitálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre