Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-narancsos torta mascarponekrémmel

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 púpos evőkanál durvára darált dió
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál étolaj
  • pici só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • A habhoz:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A krémhez:
  • 50 dk g mascarpone sajtkrém
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • rumaroma
  • 1 csomag zselatinfix
  • kandírozott narancshéj
  • A díszítéshez:
  • kandírozott narancshéj
  • pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kis sóval és cukorral kemény habbá verem. A sárgáját az olajjal és a cukorral pár percig géppel keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, végül beleforgatom a fehérjehabot is.

A sütőt előmelegítem 175 fokra. Kapcsos 26 cm-es, zsírpapírral bélelt kerek formába öntöm a masszát, majd kb. 45-50 perc alatt megsütöm a tésztát. (Tűpróba!)

Kihűtöm, majd kiborítom, és 3 részre vágom.

A habhoz a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálóval, majd a hűtőbe teszem.

A krémhez egy nagyobb edényben a mascarponét kikeverem a narancslével és a narancs reszelt héjával, a cukrokkal és a rummal, majd hozzáadom a zselatin fixet, és belekeverem a kandírozott narancshéjat is, ebből nem kell sok. Ehhez adom a felvert habot a hűtőből, és megkenem a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítem kandírozott narancshéjjal és pisztáciával (de lehet dióval is).

Ezek is érdekelhetnek

Friss