Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-narancsos sült sajttorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 9 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg durvára darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 18 dkg liszt
  • pici só
  • pici őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejföl
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 8 dkg étcsoki
  • 5 dkg fehércsoki
  • kevés tejszín
  • kevés kandírozott mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztához a puha vajat a
többi hozzávalóval kézzel összekeverem, egy kicsit
ragad, és egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt
tortaformába teszem, majd egy nedves kanállal
elterítem a forma méretére.

Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt
elősütöm.

A krémhez a puha vajat a tojásokkal és a cukorral
géppel kikeverem, mehet bele a tejföl, a
mascarpone, a pudingpor, ezzel tovább keverem,
végül a többi hozzávalót is belekeverem: dió, fahéj,
narancslé és reszelt héja.

Az elősütött tésztára öntöm a krémet, és
visszatolom a sütőbe, 175 C fokon legalább 1 órát
sütöm.

Ha készen van, hideg helyre teszem, és csak teljes
kihűlés után szeletelem.

A tetejét lehet díszíteni tetszés szerint kétfajta
csokival, vagy ha teljesen kihűlt, akár csokimázzal
is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss