Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós mini mignon

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 9 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 9 dkg pirított dió ledarálva
  • 7 dkg liszt
  • 8 dkg málnalekvár
  • Valamint:
  • diószemek a díszítéshez
  • 25 dkg kockacukor
  • 8 cl feketekávé
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét habosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a pirított és finomra darált diót, valamint a lisztet átszitálva. A jól összedolgozott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben aranysárgára sütjük. A tésztából kiszúróformával köröket vágunk, és kettesével málnalekvárral összetapasztjuk.

A kockacukrot 1 deci vízben szálasra főzzük, majd a kávéval tovább főzzük. Amikor már rendesen sűrűsödik, hozzáadjuk a vajat. Amikor langyosra hűlt, ráöntjük a mázat a kész aprósüteményekre.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss