Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós mézeskalács

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt
  • szegfűszeg
  • A tetejére:
  • 5 dkg dióbél
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • finomliszt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd vajjal kikent, liszttel beszórt tepsibe öntjük. Egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk.
  2. Reggel az apróra vágott diót a tetejére szórjuk, és forró sütőbe tolva 5 percig erős, majd takaréklángon fél óráig sütjük. Barnulnia nem szabad.
  3. A sütőből kivéve tálra borítjuk, hűlni hagyjuk, és mindig csak annyit vágunk belőle fel, amennyi éppen elfogy. Fóliába csomagolva sokáig friss marad.

PIHE-PUHA MÉZESKALÁCS>>> 

MÉZES GOFRI MÉZESKALÁCSOS KRÉMMEL>>> 

MÉZESKALÁCS SZELET>>> 

Megjegyzés

Hunya Katalin receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss