Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mézes krémes

90 perc
bonyolult
megfizethető
26 adag
Hozzávalók
  • A tészáthoz:
  • 70 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 2 ek méz
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukrozott narancshéj
  • 2 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 10 dkg étkezési keményítővel
  • 25 dkg vaj (puha)
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 csepp vaníliaaroma
  • 2 csepp rumaroma
  • 30 dkg barackdzsem

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a tojásokat, a mézet, az olajat, a tejet és a diót összegyúrjuk, hozzágyúrjuk a cukrozott narancshéjat és a szódabikarbónát is, majd 3 db, kb. 55-58 dkg-os cipókat készítünk belőle, amelyeket folpackba csomagolva, a hűtőben pihentetjük pár órán át.
  2. Két gáztepsi nagyságúra szabott sütőpapír között, a cipókat egyenként méretre nyújtjuk, és egy gáztepsi hátoldalán, 170 fokon előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsültek, sütőpapírral együtt hűtőrácsra húzzuk a tésztákat, mert könnyen törnek. Kihűlés utánmegfordítjuk a lapokat, és a sütőpapírt csak ekkor húzzuk le.
  4. A krémhez a tejet a keményítővel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni, és letakarjuk szilikonos sütőpapírral, hogy ne bőrösödjön. A meleg vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt tejkrémet hozzáadagoljuk a habverővel. Pár csepp vanília-, és rumaromával ízesítjük, majd belekeverjük a darált diót.
  5. A tésztalapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Hűvös helyen állni, puhulni hagyjuk, majd a hűtőszekrényben tovább hűtjük.

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

Megjegyzés

Kipróbált, kimért saját recept. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss