Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-meggyes macskaszem

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 pohár tejföl (kisebb)
  • A töltelékhez:
  • magozott meggy
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal a tojássárgájával, a porcukorral, a sóval és a tejföllel. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, amit cipókra osztunk. Kis pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, mindkét szélét megrakjuk magozott meggyel.
  2. A tészta széleit feltekerjük, mint a rétest, középen egy kis rést hagyunk, ahová a diós töltelék kerül. Atojásfehérjét porcukorral habbá verjük, beleszórjuk a darált diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot és megtöltjük vele a tészta közepét.
  3. A tészta szélét megkenjük tojással.160 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

MÁKOS-MEGGYES RÉTES >>> 

 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek