hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mazsolás kenyér

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A diós mazsolás kenyér elkészítéséhez a vízben szétnyomkodjuk a kovászt, hozzáadjuk a kétféle lisztet, és kézzel elkeverjük, majd dagasztani kezdjük.
  2. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a sót, és tovább dagasztjuk. A tésztát a tálból kivéve átgyúrjuk a gyúrótáblán is. Ezután hozzáadjuk a beáztatott mazsolát és a durvára tört diót és belegyúrjuk.
  3. A tésztát letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
  4. A gyúrótáblát vékonyan leolajazzuk, a kenyértésztát széthúzzuk rajta, összehajtjuk, majd újabb 30 percen át letakarva pihentetjük. Ezután újra áthajtjuk, majd ismét fél órát pihentetjük. A harmadik félóra letelte után még egyszer, utoljára áthajtjuk, majd lefedve egy órán át hagyjuk érni a tésztát.
  5. Lisztezett deszkára kitesszük a tésztét, ujjbeggyel átnyomkodjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből formázhatunk cipót, a másikból hosszúkás veknit. Lisztezett szakajtóba tesszük, lefedjük ruhával és 1 órán át kelesztjük.
  6. A cipókat sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük. Hosszan bevágjuk. Lefedve 25 percen át sütjük 250 fok, majd a fedőt levéve 210 fokon további 20-25 percig sütjük.

ÍGY KÉSZÍTHETED EL A DIÓS-MAZSOLÁS KENYERET:

Ezek is érdekelhetnek

Friss