Legelőször a sűrített tejet karamellizáljuk meg. Ezt a műveletet előző nap csináljuk meg, mivel teljesen ki kell hűteni!
A tubusos sűrített tejet nyomjuk bele egy befőttes üvegbe, csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk bele egy magas falú edénybe. Öntsük fel vízzel úgy, hogy teljesen lepje el a sűrített tej fölött kb. 1/2-1 cm-re. Így főzzük közepes lángon (ne lobogjon a víz, csak gyöngyözzön!)
4-4, 5 óra hosszan!
Igen, ez nem elírás, ennyi idő kell neki a karamellizáláshoz!
A krémhez a pudingport és a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Gyakran keverjük meg hűtés közben!)
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd összedolgozzuk. 6 egyenlő részre osztjuk. (Lemértem, hogy egyenlő vastagságúra sikerüljenek a lapok).
Sütőpapírból vágtam ki egy kicsit nagyobb négyzetet, mint a tepsi, majd ezen kinyújtottam a tésztát. Nagyon vékonyra kell nyújtani! Ezután ráhúztam a sütő papíron kinyújtott tésztát a tepsire, majd körbevágtam a széle mentén.
180C°-os előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük! (Figyelem! A sütési idő, sütő függő!)
Ha megsült mind a 6 lap, még melegen vágjuk le a széleit. Húzzuk le róluk a sütőpapírt. Hagyjuk hűlni.
A margarint robotgéppel habosítsuk ki, majd adjuk hozzá apránként a teljes mennyiségű karamellt. Dolgozzuk össze. Ha a puding már teljesen kihűlt, ezt is adagoljuk hozzá a karamellhez, és keverjük robotgéppel teljesen egyneművé.
A lapokat ecset segítségével kenjük le a rum aromával, majd kb. 3 evőkanál karamell krémet simítsunk rá egyenletesen.
Ezután szórjuk meg darált dióval, majd jöhet a következő lap, amit szintén lekenünk rum aromával, krém, darált dió... stb. egészen addig, míg az utolsó lapot is rátesszük.
A 6. lapra is kell rum aroma és krém, de ide már nagyon vékonyan kenjük meg, az oldalával együtt. Szórjuk meg az oldalát is, és a tetejét is vastagon darált dióval. A csokit olvasszuk meg, és tetszőlegesen csurgassuk rá a tetejére. Dermedésig tegyük hűtőbe. Jó étvágyat!