Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mákos zserbó sütés nélkül

40 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A darált kekszet a porcukorral és a puha vajjal összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kétfelé osztjuk a tésztát.
  2. Egy sütőpapírt méretre vágunk (25x30 cm) és a tésztát erre kinyújtjuk. A széleit levághatjuk és hozzátoldhatjuk oda, ahol hiányzik.
  3. A diót 10 dkg lekvárral összekeverjük ( itt számít a lekvár keménysége, ha folyósabb elég lehet kevesebb is, ezért fokozatosan adjuk a dióhoz). A cél, hogy jól kenhető állagot kapjunk.
  4. A kinyújtott tésztát megkenjük a töltelékkel és a sütőpapírral szorosan feltekerjük. A másik tésztát is így készítjük el csak abba mákos tölteléket készítünk. Mindkettőt betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
  5. Amikor eléggé megdermedt, a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercseket. Amikor megköt a csoki, szeletelhetjük a süteményt.


Ezek is érdekelhetnek

Friss