Diós-mákos-kakaós csíkos szelet

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • tejföl
  • tojás
  • liszt
  • porcukor
  • szódabikarbóna
  • darált mák
  • tejföl
  • liszt
  • porcukor
  • szódabikarbóna
  • kakaópor
  • tej
  • tejföl
  • liszt
  • porcukor
  • szódabikarbóna
  • darált dió
  • tej
  • búzadara
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Az első laphoz kikeverjük a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt gázsütő méretű (kb. 30x30 cm) tepsibe simítjuk a masszát. A massza vékonyan fog elterülni a sütőlapon.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt kisütjük. Kb. 1 centis vékony lapot fogunk kapni.

Pár perc múlva enyhén lisztezett munkalapra óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ugyanígy készítjük el a diós lapot, végül a kakaósat.

A krémhez a tejet felforraljuk, lassan beleszórjuk a búzadarát, miközben habverővel folyamatosan kevergetve kis lángon 3-4 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről az edényt, szorosan lefedjük, és hagyjuk pihenni további 5 percet, hogy megduzzadjon a dara. Sűrűbb tejbegrízt kapunk, amit hagyunk kihűlni.

Közben a puha vajat kihabosítjuk, a cukrokat kanalanként adagolva hozzá, egynemű krémmé keverjük, végül a hideg tejbegrízzel elegyítjük.

Megtöltjük a lapokat, alulra kerül a mákos, középre a diós, tetejére a kakaós. A sütemény tetejére is hagyjunk krémet, amire csokoládéreszeléket szórunk.

Megjegyzés

Dió hiányában én citromosat sütöttem, így is finom volt. - friedlne

Ezek is érdekelhetnek

Friss