Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mákos guba torta

60 perc
rafinált
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a margarint összemelegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos margarinos tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot. A diós gubát is elkészítjük, ugyanezzel a metódussal.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a lisztet.. Egy 20x30-as sütőt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 20 kb. 20 perc latt aranysárgára sütjük. Ha kész, sütőpírostul kivesszüka tepsiből, és egy rácson kihűtjük.
  3. A piskóta tepsijét elmossuk, egy szilikonos sütőpapírral kibáljük, majd felváltva belenyomkodjuk a mákos és diós (guba)masszát, és 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a megsült és kihűlt gubánkat .
  4. A krémhez a tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojásos keverékhez (hőkiegyenlítés miatt), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a margarinnal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a mákos és diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. A habtejszínt felverjük a két evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a süti tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal, és egész diószemekkel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss