Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mákos-gesztenyés süti

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós piskótához:
  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 4 dkg darált dió
  • 4 dkg liszt
  • csipet só
  • A mákos piskótához:
  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 4 dkg darált mák
  • 4 dkg liszt
  • csipet só
  • A gesztenyekrémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, a darált diót és a lisztet. A mákos tésztát ugyanígy kikeverjük.

Mindkét masszát előmelegített sütőben, kilisztezett kisebb tepsiben megsütjük.

A krémhez a lehűtött tejszínt habfixálóval és szükség szerint cukorral habbá verjük, az áttört gesztenyemasszával összekeverjük. A kihűlt mákos piskótára rásimítjuk a krémet, a diós lappal befedjük. (A krém ízesítése függ attól, hogy milyen gesztenyemasszát használunk. Ezért írtam, hogy szükség szerint cukrozzuk, és rumaromát is tehetünk bele, ha gyárilag nincs ízesítve. Valamint ha növényi cukrászhabot használunk, akkor a tejszínbe nem kell habfixáló, sem cukor.)

A málnalekvárt egy lábosban felforrósítjuk, az összetört étcsokoládét beleolvasztjuk. A sütemény tetején elsimítjuk.

Megjegyzés

15 szelet lett belőle. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss