Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, a darált diót és a lisztet. A mákos tésztát ugyanígy kikeverjük.
Mindkét masszát előmelegített sütőben, kilisztezett kisebb tepsiben megsütjük.
A krémhez a lehűtött tejszínt habfixálóval és szükség szerint cukorral habbá verjük, az áttört gesztenyemasszával összekeverjük. A kihűlt mákos piskótára rásimítjuk a krémet, a diós lappal befedjük. (A krém ízesítése függ attól, hogy milyen gesztenyemasszát használunk. Ezért írtam, hogy szükség szerint cukrozzuk, és rumaromát is tehetünk bele, ha gyárilag nincs ízesítve. Valamint ha növényi cukrászhabot használunk, akkor a tejszínbe nem kell habfixáló, sem cukor.)
A málnalekvárt egy lábosban felforrósítjuk, az összetört étcsokoládét beleolvasztjuk. A sütemény tetején elsimítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre