A töltelékekhez az aszalt szilvát feldaraboljuk, és a mazsolával, külön-külön edényben, beáztatjuk kb. 4-4 cl rumba.
A mákos és diós töltékhez a tejet felforraljuk a cukorral, félrehúzzuk, a többi belevalóval összekeverejük, lehűtjük.
A gesztenyét összetörjük, a többi hozzávalót belekeverjük. (A töltés előtt - ha szükséges - javítsunk a töltelékek állagán a hozzávalókból picit adagolva - fontos, hogy viszonylag nehezen kenhetők legyenek!)
A tésztához a lisztben előbb a margarint, majd az élesztőt szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk. Letakarva 15 percig pihentetjük (nem lágy a tészta).
Egyenként téglalap formára (kb. 29x34 cm) kinyújtjuk, rákenjük a töltelékeket, a széleken kb. 1,5-2 cm-t üresen hagyunk. Feltekerjük, a két szélét benyomkodjuk, és a tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici fehérjével összekeverjük, a rudakat lekenjük vele, langyos helyen pihentetjük, amíg a tojás meg nem szárad rajta. (Az idő függ a helyiség hőmérsékletétől, de kb. 23-24 fokon 1,5-2 órát kell hagyni rá.)
Amikor a tojás megszáradt a bejgliken, újra lekenjük tojásfehérjével, hidegre tesszük fél órára.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Megszurkáljuk a rudakat egészen az aljáig, majd a sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, hűvös helyen lefedve tároljuk, másnap szeleteljük.