Diós-mákos bejgli

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • tejföl
  • élesztő
  • tojás
  • liszt
  • margarin
  • cukor
  • darált mák
  • porcukor
  • citrom
  • mazsola
  • tej
  • rum
  • dió
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • mazsola
  • tej
  • rum
  • tojás

Elkészítés

  1.  A langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a cukrot, a sót és a tojást, majd összedolgozzuk az élesztős tejföllel. A masszából 4 db cipót készítünk, folpackba csomagoljuk, és másnapig a hűtőbe tesszük.
  2. 1-1 tálban alaposan összedolgozzuk a mákos és a diós töltelék hozzávalóit.
  3. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a 4 tésztát, és mindegyik belsejét megkenjük tojásfehérjével. Két tésztára rákenjük a diós, a másik kettőre a mákos tölteléket. Feltekerjük, és mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ha megszáradt, megkenjük tojásfehérjével is.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük a bejgliket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss