Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mákos bejgli

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom (héja)
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl forró tej
  • rum (ízlés szerint)
  • A diós töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl forró tej
  • rum (ízlés szerint)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1.  A langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a cukrot, a sót és a tojást, majd összedolgozzuk az élesztős tejföllel. A masszából 4 db cipót készítünk, folpackba csomagoljuk, és másnapig a hűtőbe tesszük.
  2. 1-1 tálban alaposan összedolgozzuk a mákos és a diós töltelék hozzávalóit.
  3. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a 4 tésztát, és mindegyik belsejét megkenjük tojásfehérjével. Két tésztára rákenjük a diós, a másik kettőre a mákos tölteléket. Feltekerjük, és mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ha megszáradt, megkenjük tojásfehérjével is.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük a bejgliket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss