A lisztet a hideg margarinnal, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg. Hozzáöntjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejben feloldott élesztőt (nem szabad felfuttatni előtte!). Gyors mozdulatokkal közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kb. 25 dekás cipókat adagolunk ki a tésztából. Hűtőben lefóliázva 15-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a forrázott tölteléket.
A forrázott mákos és diótöltelékhez a vizet a cukorral feltesszük forrni. Ha forr, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot, a mazsolát, az őrölt fahéjat, és ha szükséges édes morzsát is. (A diótölteléket ugyanígy készítjük el.) Amikor a forrázott töltelékek kihűltek, a megfelelő súlyúra kimérjük. A beigliknél a töltelék súlya megegyezik a tészta súlyával.
A pihentetett bejglitésztát kinyújtjuk kb. 22-28 cm-es téglalap formára. A tölteléket a tésztára helyezzük, és egyenletesen eligazítjuk rajta. A tészta három oldalát kb. 1 cm-es részben behajtjuk. Ezután feltekerjük a beiglit, és gyengéden meglapítjuk.
Sütőlemezre tesszük, és megkenjük 1 tojás, valamint 1 tojássárgája keverékével. Amikor a tojás megszáradt a tésztán, másodjára is átkenjük. Hurkapálcával vagy villával megszurkáljuk. A tetejét megszórhatjuk dekor sütőcukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.