Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós linzer (glutén- és tejmentes)

45 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg lisztkeverék (gluténmentes)
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 mk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 10 dkg darált dió
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A forgatáshoz:
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összekeverjük, összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra kiszaggatjuk. 
  2.  A süti "felső részeit" lekenjük felvert tojással és darált dióba forgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük. Ha elkészültek, baracklekvárral összeragasztjuk őket. 

HAGYOMÁNYOS DIÓS LINZER>>> 

DIÓHABOS LEKVÁROS LINZER>>> 

LINZERCSIGA EGYSZERŰEN>>> 

Megjegyzés

Igazán őszi hangulatú süti, könnyen elkészíthető, mutatós és sokáig eláll, ha dupla adagot sütünk belőle, ezért szívből ajánlom mindenkinek! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss