Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-lekváros szelet (Londoni)

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához (20x25 cm-es tepsihez):
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 12 dkg zsír vagy vaj vagy margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 ek tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • 12 dkg baracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg darált dió

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a liszttel a sütőport, a sót, a cukrot, a citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy vajat), hozzáadjuk a tojássárgájákat, és végül annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kb. egy ujjnyi vastagra, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a kivajazott/lisztezett tepsibe, majd megkenjük a tetejét lekvárral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a cukrot, amellyel szintén jó habosra verjük (amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak benne), végül hozzákeverjük a darált diót is.
  4. A darált diós tojásfehérje habot rákenjük a lekvárral lekent sütemény tetejére, majd előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
  5. Picit hűlni hagyjuk a süteményt, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Dió nem maradhat el karácsonykor! - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss