A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és az összemorzsolt élesztővel. A tojásokat simára keverjük a cukrokkal, majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és az olvasztott vajat. Ezután simára keverjük a lisztes keverékkel, és legalább egy órát pihenni hagyjuk, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előkészítjük a lekvárt és a diós tölteléket. Utóbbihoz a darált diót elvegyítjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A palacsintasütőt kikenjük olajjal, majd az alaposan átkevert tésztából belecsorgatunk egy merőkanálnyit, és az alsó felét megsütjük. Amikor a palacsinta egyik fele szép pirosra sült, átcsúsztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a sült oldala legyen lefelé, majd megszórjuk a diós keverékkel.
A következő palacsintának is megsütjük az egyik felét, majd a sült felével felfelé ráborítjuk a diós töltelékre, majd ízlés szerint megkenjük a lekvárral. A rétegezést addig folytatjuk ameddig el nem fogynak a palacsinták. A legfelső palacsintát már ne kenjük meg lekvárral, és ne szórjuk meg dióval sem.
A 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tepsin.
A keményítőt simára keverjük egy kevés tejjel. A maradék tejet felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad. Ezután hozzákeverjük a cukrokat, a kakaót, a rumot, majd az előzőleg tejjel simára kevert étkezési keményítőt is. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük az öntetet, majd kihűtjük.
A teljesen kihűlt palacsintatorta tetejét ízlés szerint megcsorgatjuk a csokoládéöntettel, majd megszórjuk darált dióval. Tálaláskor a palacsintatortát felszeleteljük, majd a maradék csokoládéöntet külön kínáljuk hozzá.