Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-krémes linzer

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 ek hideg víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3-4 ek baracklekvár
  • A diós piskótához:
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek kakaó
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • 1 tk sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vajas keksz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.
  2. A tojást kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a kikevert tojássárgával, és óvatosan hozzákeverjük a kakaóval és a sütőporral elkevert diót és olajat. A masszát a lekváros tésztára simítjuk és 190 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. A pudingport megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét pedig kirakjuk a tejben megforgatott vajas keksszel. Folpackkal letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd a kekszek vonala mellett felszeleteljük a süteményt, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerű sütemény, kezdő háziasszonyoknak ajánlom az ünnepekre. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek