Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kráter süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 4 ek darált dió
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 8 dl tej
  • 7 dkg cukor

Elkészítés

  1. A diós kráter süti töltelékéhezpudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, a tasakon lévő utasítás szerint. Hagyjuk kihűlni, és néha megkeverjük, hogy ne keletkezzen rajta kéreg.
  2. A tésztához a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. Óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét, a végén a diót.
  3. Egy kb. 36 x 26 cm kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. Egy kiskanál segítségével pudingkupacokat teszek a tésztába, nem túl szorosan egymás mellé, sakktábla-mintában.
  4. Előremelegített sütőben 160 fokon (alul-felülsütés) 40-45 perc alatt készre sütjük.

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 



Ezek is érdekelhetnek