Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kekszszalámi

1 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A diót apróra összevagdaljuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, a kekszet sodrófával összetörjük (majdnem porrá, de mégis látszódjon a keksz). Az ostyalapot nedves (kicsavart) konyharuhába tesszük megpuhulni.

Míg puhul az ostyalap (nem eláztatni), megfőzzük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a csokit, a kakaóport és a margarint lábosba tesszük, forrástól számítva 5 percig főzzük, állandóan keverve. Amikor látszik az edény alja keverés közben, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverjük az összevágott diót, a lecsepegtetett mazsolát és az összezúzott kekszet.

Az ostyalapot levesszük a konyharuháról, és a rücskös oldalára öntjük a krémet, elsimítjuk, összesodorjuk, hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss