Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kalács fűszeres morzsával

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 17 dkg tejföl
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A fűszeres morzsához:
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg hideg vaj
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A vajat a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.

Egy kalácsformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 3 részre osztjuk. Az első részt a forma aljába tesszük, megszórjuk a töltelék felével, majd a következő tésztamasszát tesszük rá, utána megszórjuk a maradék töltelékkel, majd befedjük a 3. tésztával. Tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.

170 fokra melegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ezek is érdekelhetnek

Friss