Diós-kakaós csodasüti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • porcukor
  • sütőpor
  • tojás
  • tej
  • porcukor
  • étolaj
  • tej
  • liszt
  • kakaópor
  • sütőpor
  • darált dió
  • cukor
  • baracklekvár
  • pudingpor
  • margarin
  • porcukor
  • tej
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük, majd kikent tepsibe fektetjük.

A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük.

A tetejét olvasztott ét és fehér csokis tortabevonóval díszítjük, a süteményben lévő tésztarudakra merőlegesen szeleteljük.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Ditti56 üldte.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss