Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-habos szelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 10 ek forró víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy 24×38-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.
  2. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a porcukrot, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a diót, és kihűtjük. A vajat felhabosítjuk, összekeverjük a krémmel, majd a tésztára simítjuk.
  3. Vízgőz felett keményre verjük a tojásfehérjét a porcukorral, és a krémre simítjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Egy zöldséghámozóval a csokoládéból forgácsokat készítünk, és a sütemény tetejére szórjuk. Felszeletelve tálaljuk.

    Ünnepi receptek dióval >>> 

    FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 

    Desszertek karácsonyra >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss