Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-habos linzertorta aszalt gyümölcsökkel

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
  • A tésztához:
  • 13 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 marék vegyes aszalt gyümölcs (mediterrán mix)
  • 1 marék aszalt szilva
  • A töltelékhez:
  • 4,5 dl lekvár (szilva)
  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 evőkanál keményítő vagy liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval kézzel összegyúrjuk, majd egy margarinnal kikent 28 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percet.

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 3 kanál cukorral és egy pici sóval, kemény habbá verjük. A sárgákat a dióval, a cukrokkal, a reszelt narancshéjjal és a margarinnal jól összekeverjük, hozzáadjuk végül a keményítőt vagy lisztet, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. Félretesszük.

A hűtőből kivesszük a tésztát, és 20 percig elősütjük. Még melegen a 450 ml lekvárt beleöntjük, szétkenjük egy kanállal. Erre a lekváros rétegre folyatjuk a diós-habos tölteléket.

Visszatoljuk a sütőbe, visszavesszük a hőmérsékletet 165 C fokra, és további fél órát sütjük.

Hagyjuk kihűlni, leszedjük a karimát róla, és óvatosan felszeleteljük. Töredezik a teteje, de ez természetes.

Ezek is érdekelhetnek

Friss