Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós guba tortának

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gubához:
  • 7 db kifli
  • 1,5 l tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 15 dkg dió
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 g zselatin (színtelen)
  • A díszítéshez:
  • 1 db narancs
  • 1 db banán
  • 2 db kivi

Elkészítés

Elkészítés: A szikkadt kifliket karikára vágjuk. 7 dl tejet 5 evőkanál kristálycukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket.
A darált diót összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kiflivel.

Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a diós kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük, azután langyosra hűtjük.

2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk 8 dl tejjel és 5 evőkanál kristálycukorral, majd a langyos kiflire öntjük.

A gyümölcsöket megpucoljuk, a narancsot és a banánt felkarikázzuk, a kivit cikkekre daraboljuk, és díszítjük a torta tetejét.

A zselatinport egy tálba tesszük, ráöntünk 3 dl forró vizet, 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére. Miután megkötött a zselatin, kivesszük a tortát a formából és tálcára tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss