hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-fetás-olívás kenyér

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg feta sajt
  • 5 dkg magozott olívabogyó
  • 10 dkg dió
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztô
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojásfehérje (közepes méretû)
  • 1,75 dl tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 5 evőkanál napraforgóolaj vagy olívaolaj
  • Valamint:
  • 1 tojás sárgája (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés: A feta sajtot finomra reszeljük. Az olívabogyókat és a diót apróra vágjuk. A sütôt elômelegítjük.

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzákeverjük az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát liszttel enyhén meghintjük, formázzuk, majd a tepsibe helyezzük, végül kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A megkelt kenyeret az előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és 180 fokon kb. 35 perc alatt a kenyeret megsütjük.

A sütés után a kenyeret egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A kenyeret köretként grillezett húsokhoz ajánljuk. A kenyér különösen finom, ha a tejfölt egy kávéskanál vegyes zöldfűszerrel vagy petrezselyemmel ízesítjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss