Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és mákos kürt (bejgli)

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • tej
  • A máktöltelékhez:
  • 35 dkg darált mák
  • fél kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • fél csomag vaníliás cukor
  • A diótöltelékhez:
  • 35 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal összegyúrjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport, pici sót, a tejfölt, a rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

Mindkét töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd kevés vízzel sűrűre főzzük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, s fél centi vastagra nyújtva tetszés szerint diós vagy mákos tölteléket használva megkenjük a lapokat, összecsavarjuk, s a tetejüket tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss