Diós és mákos bejgli alaprecept

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • fél kg rétes liszt
  • 1,5 ek porcukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 40 g élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 dl olaj
  • A diós töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl forró tej
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg kristálycukor + fél csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • Tetejére:
  • tojás

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval mixerrel összedolgozzuk.
  2. A cipót 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35x35 cm-re.
  3. A töltelékhez valókat összekeverjük, megvárjuk, amíg kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket. Megkenjük a töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. A többi cipóval is így járunk el.
  4. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben helyet hagyva közöttük mert sütés közben összenőnek. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük a bejgliket.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss