Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és mákos bejgli alaprecept

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval mixerrel összedolgozzuk.
  2. A cipót 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35x35 cm-re.
  3. A töltelékhez valókat összekeverjük, megvárjuk, amíg kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket. Megkenjük a töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. A többi cipóval is így járunk el.
  4. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben helyet hagyva közöttük mert sütés közben összenőnek. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük a bejgliket.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss