Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csokoládépuding csokiöntettel (Mohr im Hemd)

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pudinghoz a szétválasztott tojások sárgáját, a kézmeleg vajat és a cukrot habosra keverjük. Az apró darabokra tördelt étcsokoládét vízfürdőben lassan felolvasztjuk, majd a vajas krémbe keverjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A diót elvegyítjük a zsemlemorzsával és óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Ezután összedolgozzuk a csokoládés keverékkel.
  2. A masszát vajjal vékonyan kikent kis kuglóf- vagy felfújtformákba töltjük, vízzel töltött tepsibe állítjuk, és az előmelegített sütőben hagyjuk megszilárdulni kb. 30 perc alatt.
  3. Közben a szószhoz a kétféle csokoládét darabokra tördeljük és vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kissé felmelegített habtejszínt, és rövid ideig forraljuk.
  4. A pudingot a formákból kistányérokra borítjuk, és meglocsoljuk a csokiszósszal. A tejszínből vert kemény habbal díszítve tálaljuk, és egy gombóc vaníliafagylalttal kínálhatjuk.
Ez a desszert a bécsi kávéházak és az osztrák hütték népszerű édessége, valójában átmenet a szuflé és a sütemény között. Eredeti német neve – Mohr im Hemd (mór ingben) – arra utal, hogy kitalálóját az Otelló című Verdi-opera nagy sikerű bécsi bemutatója ihlette meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss