Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csók ribizlizselével

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 50 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 13 dkg finomliszt
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • 7 dkg barnacukor
  • 10 dkg pirított dió
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 kis csipet só
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db egész tojás
  • 1 teáskanál tokaji borpárlat
  • 1 teáskanál szarvasgombás tokaji aszúzselé
  • A töltelékhez:
  • ribizlizselé
  • A szóráshoz:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A diót zsiradék nélkül serpenyőben enyhén megpirítom. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a sót, a cukrot és a vaníliát.

A tojást kis tálba ütöm, mellékanalazom a borpárlatot és a szarvasgombás tokajizselét, enyhén felverem. A hideg vajat nagylyukú reszelőn a lisztes keverékhez reszelem, hozzáadom a tojásos keveréket. Gyorsan összegyúrom. Pihentetés nélkül kis diónyi gömböket formázok a tésztából. Sütőpapírral borított tepsire helyezem őket. Mindegyikbe fakanál végével kis mélyedést formálok.

170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral. Langyosan mindegyik közepébe ribizlizselét biggyesztek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss