Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csiga IV.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 25-28 darabhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 50 percet meleg helyen kelesztjük.

A darált diót összekeverjük a kristálycukorral. A tésztát 3-4 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket, kisebb, de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk, akkor a csigák nagyobbak, de laposabbak lesznek. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss