Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-citromos hókifli

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A diós-citromos hókifli tésztájához a lisztet a hideg vajjal és a tojássárgájával összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a darált diót, a citrom lereszelt héját, a kristálycukrot, és a csipet sót, gyors mozdulatokkal össze dolgozzuk, az elkészült tésztát gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe legalább fél órára.
  2. A lehűlt tésztát kettévágjuk az egyik felét visszarakjuk a hűtőbe további felhasználásig.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tészta másik feléből kisebb darabokra tépünk, a darabokból nagyjából egy-másfél centi vastagságú henger gyúrunk. A hengert négy-öt centiméteres kis darabokra vágjuk, és a kis daraboból kifliket formázunk.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a kis kifliket, berakjuk sülni 12-15 percre. Amíg sül az első adag kifli, a hűtőben lévő tésztát is ugyan így elkészítjük, majd azt is megsütjük. 
  5. Az elkészült kifliket hagyjuk langyosra hűlni majd langyosan megforgatjuk a vaníliás porcukorban, és már falhatjuk is!

    Nézd meg videón, hogyan készül a diós-citromos hókifli!



Ezek is érdekelhetnek

Friss