Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós churros forró csokoládéval

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 tk cukor
  • ,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 2,4 dl olaj
  • 2 ek porcukor
  • A forró csokoládéhoz
  • 7,5 dl tej
  • 1 rúd fahéj
  • 8 dkg barna cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 dkg liszt

Elkészítés

  1. A churroshoz fazékba öntünk 4,8 dl vizet. Habverővel belekeverjük a cukrot, a felolvasztott vajat, valamint a sót, és felforraljuk. Azonnal beleszórjuk a lisztet és a diót, majd fakanállal simára keverjük kb. 2 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, áttesszük egy tálba, és kissé hűlni hagyjuk.
  2. A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és 8-10 cm-es csíkokat nyomunk belőle a felforrósított olajba. Az aranybarnára sült darabokat kiemeljük, és megszórjuk a porcukorral.
  3. A forró csokoládéhoz a tejet a fahéjrúddal és a barna cukorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és letakarjuk. A kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd a cukros tejbe keverjük, és gyenge tűzön sűrűbbre főzzük 10-12 perc alatt. Végül forrón csészékbe töltjük, és a churrosszal kínáljuk.

FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

HA EGYSZER KÓSTOLTAD, MINDIG ERRE VÁGYSZ MAJD! CHURROS CSILIS CSOKIVAL - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss