Előkészítés: Kivajazunk, és zsemlemorzsával beszórunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A lisztet, a darált diót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, egymás után beledolgozzuk a tojásokat, és végül a tejet is hozzáadjuk. A diós-lisztes keveréket gyors mozdulatokkal beledolgozzuk, és a masszát a formába öntjük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál tejjel, 2 evőkanál cukorral és a tojáslikőrrel. A maradék tejet felforraljuk, és belekeverjük a pudingot. Kevergetve felforraljuk. A barackot lecsepegtetjük, kettőt félreteszünk, a többit nem túl apró darabokra vágjuk. A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a tortaforma oldalát. A barackdarabokat szétosztjuk az alsó tésztalapon. A vajat habosra-fehérre keverjük, és kanalanként a pudingos masszába dolgozzuk. A krém felét a barackokra simítjuk. Ráfektetjük a felső tortalapot, és 1 órára a hűtőbe helyezzük. A maradék krémet szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk a serpenyőbe, tányérra borítjuk, és kihűtjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és a diókat félig megmártjuk benne. Hagyjuk megszáradni. A félretett barackot vékony szeletekre vágjuk. A krémből 2-3 evőkanálnyit csillagcsőrös habzsákba teszünk. A tortáról levesszük a kapcsot, az oldalát és a tetejét bekenjük a maradék krémmel. Az oldalára szórjuk a mandulaforgácsot. A szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk a torta tetejére, és felváltva dióval, meggyel és barackkal díszítjük.