A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. A sütőt előmelegítjük, és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A darált diót egy kis tálba szórjuk, egy másik tálban pedig kissé felverjük a tojásfehérjét. A masszából kisebb diónyi golyókat (1,5 dkg) sodrunk. Először megforgatjuk őket a fehérjében, majd a dióban.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk őket, egy kevés helyet hagyva egymás között. Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe. 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.
Omlós süti, amit a lekvár tökéletesen kiegészít. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban, egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!