Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós aszaltszilvás tekercs

45 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 18 dkg süteményliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek szilvalekvár
  • 1 tk fahéj
  • 1 db narancs (leve és héja)
  • 3 ek méz
  • 1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. A szilvát felaprítjuk és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
  3. A tésztát kb 40 x 20 cm-es nagyságúra nyújtjuk, a tészta szélére egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, két szélét behajtjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy alulra kerüljön az illesztés, lekenjük enyhén felvert tojással és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük . (Éppen hogy csak színt kapjon a teteje.)

TIRAMISUTEKERCS>>> 

RAFFAELLO TEKERCS RECEPT>>> 

DUPLACSOKIS PISKÓTATEKERCS>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek