Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós almával sült bébi pulyka, három pürével:

MME MME
4.7/5
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A megtisztított pulykát kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe almát teszünk, egy tepsibe zöldségágyra helyezzük. A mellet vékony szalonna szeletekkel befedjük, és gyakran locsolgatva közepes tűzön lassan sütjük, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Közben elkészítjük a köretet. A sárgarépát sós, cukros, citromos vízben megfőzzük, leszárítjuk és összeturmixoljuk. A megtisztított, sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük, olvasztott vajjal és forralt tejjel habosra keverjük. A brokkolit sóval, fokhagymával ízesített vízben leforrázzuk, leszűrjük leturmixoljuk.
Ha a pulyka megpuhult, a szalonnát eltávolítjuk és erős tűzön a pulykát pirosra, ropogósra sütjük. Az almát cikkekre vágjuk, a diót serpenyőben megpörköljük, hozzáadjuk az almát és megpirítjuk. A pulykát a sütőből kivéve pár percig pihentetjük, hasüregéből az almát eltávolítjuk, és feldaraboljuk. Tálaláskor a tányérra helyezzük a répa-, a burgonya- és a brokkolipürét, megformázzuk, mellé rakjuk a pulyka sültet, és a tetejére teszünk pár szem diós almát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss