Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk.
A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (vagy jól kivajazott és kilisztezett) 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és elsimítjuk. Az almaszeleteket ráhelyezzük a masszára.
Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) a legalsó sínen kb. 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, tehetünk rá egy kevés fehér zselatint. Friss tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre