Elkészítés: A pudinghoz a tejet a cukor kétharmadával édesítve fölforraljuk. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve 1 perc alatt megizzasztjuk rajta, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. A cukros tejet ráöntjük, és 2 perc alatt sűrűre főzzük. Akkor jó, ha leválik az edénytől. Amikor már csak langyos, a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is belekeverjük. Két-három részletben a sűrű krémbe keverjük, és a diót beleteszzük.
Kivajazunk 6 darab pudingformát, porcukorral behintjük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy csak kétharmadáig legyen. Lábasba rakjuk, annyi vizet öntünk köré, amennyi a formák feléig ér, és fölforraljuk. Ezután lefedjük, kis lángra állítjuk, és a pudingokat kb. 20 percig gőzöljük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tűre nem ragad tészta.
A csokoládéöntethez a cukrot a tojássárgával, a liszttel meg a tejszínnel összekeverjük. A tejet felforraljuk, a csokoládét fölolvasztjuk benne, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és 2-3 percig forraljuk, a tűzről levéve rummal ízesítjük.
Tálaláskor forrón tányérra borítjuk, és csokoládémártással körülöntjük. Jó étvágyat hozzá!