hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diómorzsás szelet körtével

60 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A vajas körtéhez:
  • 2 db körte
  • 1 ek vaj
  • 1 ek nádcukor
  • A diómorzsához:
  • 3 dkg liszt
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 8,5 dkg nádcukor
  • 4 ek dió
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 17,5 dkg nádcukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A körtét feldaraboljuk 1,5 cm-es kockákra, majd egy serpenyőben felhevítjük a vajat a cukorral, majd mikor karamellizálódni kezd, beleforgatjuk a körtét, és néhány percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A morzsához elkeverjük a lisztet a fahéjjal, a dióval és a nádcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A hűtőbe tesszük.
  4. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Felváltva, adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, majd belekeverjük a körtét is.
  5. A tésztát egy 20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk. Meghintjük a diós morzsával, és 180 fokos sütőben 52 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Tortadobozban tárolva napokig friss marad. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss