Diókrémes mézestekercs

MME MME
2 3.5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • méz
  • rétesliszt
  • tojás
  • kakaópor
  • vaníliás cukor
  • szódabikarbóna
  • porcukor
  • vaj
  • vaj
  • dió
  • tej
  • rum

Elkészítés

Elkészítése: A tésztához a mézet felolvasztom (mikrosütőben vagy tűzhelyen, ez utóbbi esetben forrásban lévő vízbe állítom a mézes edényt), majd hagyom kicsit hűlni. A tojássárgát a már langyos mézzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot. Ezután óvatosan átforgatom a tojásfehérjék kemény habjával.

A tésztamasszát a vajjal kikent sütőlemezre kenem, és lassú tűzön megsütöm. Még melegen porcukorral meghintett deszkára borítom, és gyorsan felcsavarom.

Közben a krémhez a diót leforrázom a tejjel, majd hozzáadom a rumot és csipetnyi sót. A vajat a mézzel habosra keverem, és beleteszem a tejes-rumos diót. Addig keverem, míg egynemű krémet kapok.

A begöngyölt tésztát óvatosan szétnyitom, a krémmel megkenem, majd ismét összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, és ha kihűlt, 2 napig hűvös helyen pihentetem.

Ujjnyi vastag szeletekre vágva kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss