Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabos ostya (Nusspega)

30 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét habbá verjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot ,a vaníliás cukrot és alaposan kikeverjük. A kemény habhoz keverjük a diót.
  2. Az ostyát kis hosszúkás lapokra vágjuk, ezekre adagoljuk a diós keveréket (késsel vagy habnyomóval). Két őzgerinc formát felfordítva egy tepsire helyezünk, ezekre tesszük rá a habbal megkent lapokat, majd előmelegített sütőben 10-15 percig szárítjuk.
  3. A lapok először megpuhulnak, így rásimulva az őzgerinc formákra kicsit ívesek lesznek, végül újra visszakeményednek.

 

Megjegyzés

Ez egy különleges íz bomba finom ropogós nasí az ünnepen délutánjaira ! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss